Cayetana Álvarez de Toledo perd suport dins el PP i alguns sectors del partit no tenen clar que pugui acabar la legislatura com a portaveu al Congrés dels Diputats, segons apunta el digital El Independiente.

Aquest mitjà subratlla que l'entorn de Pablo Casado, el que d'entrada va confiar en Álvarez de Toledo per ser la portaveu, ara estaria plantejant-se un canvi. Aquest canvi estaria motivat per la seva "incapacitat per fer equip i crear un clima de confiança amb la direcció del prup i la resta de diputats".

A més de les desavinences amb la portaveu dins el Congrés, alguns sectors del PP també critiquen les seves "incursions" fora l'hemicicle. S'apunta que Álvarez de Toledo seria la responsable d'haver estès la idea que Casado estudiava el nom de Rosa Díez per a la candidatura a les eleccions basques al mateix temps que el PP afirmava que tant la candidatura basca com la catalana eren negociables amb Ciutadans.

També va encapçalar de forma pública la petició d'un govern de concentració amb el PSOE per impedir que Sánchez depengués de Podemos i ERC, mentre Casado insistia que era impossible acostar-se als socialistes.

El Independiente, que ha parlat amb càrrecs de la direcció del PP, subratlla que la portaveu no ha dubtat a passar-se per alt els argumentaris del partit tantes vegades com ha considerat necessari. El PP ja estaria estudiant altres noms com els del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos