La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat Francisco de Borja, l'exlegionari que va disparar contra fotografies de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Irene Montero, Fernando Grande-Marlaska i Pablo Echenique en una galeria de tir privada a Màlaga, segons ha avançat La Sexta.

La cadena espanyola ha revelat que De Borja té antecedents per violència de gènere. A més, aquest matí també s'ha conegut que l'ultra va servir al Tercio Alejandro de Farnesio Cuarto de la Legión, amb seu a Ronda (Màlaga) i que actualment treballa de taxista.

La Fiscalia de Màlaga ha obert diligències per un delicte d'amenaces sense perjudici que es pugui modificar la qualificació en el transcurs de la investigació. La Guàrdia Civil ha elaborat un atestat per delicte d'odi i amenaces, al marge del que decideixi després la Fiscalia.

​El vicepresident espanyol Pablo Iglesias ja ha denunciat el vídeo a través de Twitter: "Ni tan sols les amenaces de mort d'aquests pseudocomandos d'ultradreta ens distrauran de la nostra feina per reforçar la justícia social i una recuperació econòmica que no deixi ningú enrere".

L'Advocacia de l'Estat ja va anunciar ahir que presentaria una denúncia davant de la Fiscalia per tractar d'esclarir els fets, segons ha informat la Secretaria d'Estat de Comunicació.