En les últimes hores s'ha produït un allau de retrets a l'expresident del PP català i actual candidat popular a l'alcaldia de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per un tuit xenòfob en relació a l'agressió sexual a una dona a Santa Coloma de Gramenet el passat 11 de novembre. Albiol ha assegurat que l'agressió "és conseqüència de la política d'immigració d'aquest país", la qual, segons el dirigent popular, "consisteix en donar tots els drets i no exigir cap obligació".

Aquestes afirmacions li han costat un munt de crítiques a Albiol per part de diferents dirigents polítics i diferents professionals. Un bon exemple és el tuit de la diputada d'En Comú Podem Elisenda Alamany, que ha comentat que "utilitzar una agressió sexual per abocar racisme és absolutament repugnant".

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha advertit: "Que la xenofòbia electoralista no us enganyi: no són les polítiques migratòries les que agredeixen sexualment, és el patriarcat".

El sociòleg Jorge Galindo ha rebatut l'argument d'Albiol amb dos punts. Per una banda ha assegurat que "la regularitat empírica es manté: els immigrants són menys proclius a cometre delictes". Per altra banda, ha instat a buscar "els culpables estructurals en entorns de masculinitat tòxica. Que s'aplica a alguns joves migrant i a alguns joves nacionals per igual".

La politòloga Ares Cases ha ironitzat sobre com "d'ofesos" està alguna gent assegurant que "les feministes no ho denuncien igual". "Estem com per passar qualsevol violador", ha sentenciat.