El que va ser vicepresident del govern espanyol durant l'etapa del socialista Felipe González, Alfonso Guerra, ha defensat l'emèrit, Joan Carles I, actualment esquitxat pels escàndols relacionats amb la seva tèrbola gestió financera. Guerra considera que el pare del monarca no mereix "ser anul·lat per unes faldilles" i, d'aquesta manera, ha carregat tota la responsabilitat sobre la seva amant, Corinna Larsen.

Així ho ha declarat durant una entrevista al diari El Mundo, on també ha reivindicat la figura de Joan Carles I com a "per dos cops, forjador de la democràcia". Per aquest motiu, argumenta, "mereix un reconeixement". 

Les irregularitats de l'emèrit 

Tot i això, s'ha de tenir en compte que les investigacions que esquitxen l'emèrit no tenen a veure, en si, amb la seva relació extramatrimonial, sinó per les comissions del servei d'AVE a la Meca i els presumptes pagaments amb una targeta opaca

També ha lloat les paraules l'actual rei d'Espanya, Felip VI, durant l'aniversari de la Constitució i ha aprofitat per demanar que aquest text sigui inclòs com a "matèria d'estudi en totes les escoles".

Una esquerra que no pot "defensar Espanya"

D'altra banda, ha fet referència a l'esquerra espanyola i l'Executiu espanyol actual. Segons ell, "l'esquerra no té el fust necessari per defensar Espanya". 

Finalment ha fet referència al cap de gabinet del PSOE de Pedro Sánchez assegurant que "no pot acceptar canviar a un Redondo, Nicolás, per un altre Redondo, un tal Ivan". 

L'Agència Tributària també investiga el rei

Tanmateix, la posició adoptada per Guerra sembla estar esdevenint minoritària. El rei Joan Carles I és objecte d'una investigació per part de l'Agència Tributària. De fet, ja se li va notificar a l'emèrit l'inici d'actuacions d'inspecció sobre la seva persona per verificar el compliment de les seves obligacions fiscals. Aquesta investigació es va sumar a les tres que en aquests moments està portant a terme la fiscalia.

Així ho va avançar el passat dimecres El Español, que assegurava que aquest pas és un avanç significatiu respecte a les comprovacions que fins ara venia realitzant Hisenda, limitades a les regularitzacions fiscals que l'anterior cap de l'Estat va presentar voluntàriament fa uns mesos.

 

Imatge principal, l'exvicepresident de Govern Alfonso Guerra / Europa Press