El Ministeri de Justícia alemany ha qualificat de "totalment normal" la trobada que van celebrar ahir a la Haia els representants de les fiscalies d'Espanya i Alemanya per abordar el procés d'extradició del president Carles Puigdemont. Un portaveu del ministeri ha dit que és habitual que fiscalies de països membres de la Unió Europea estiguin en contacte —escrit, telefònic o oral— per tractar qüestions bilaterals. 

En una roda de premsa on se li ha preguntat sobre aquesta qüestió ha remarcat que no pot aportar res sobre el seu contingut perquè no hi va ser present. Tot i això, ha explicat que la justícia alemanya requereix informació per poder executar les extradicions perquè es fa una "anàlisi judicial" dels casos, perquè "no és automàtic".

Catalá diu que Puigdemont serà extradit 

D'aquesta reunió també n'ha parlat el ministre de justícia espanyol, Rafael Catalá, que en una entrevista a Onda Cero ha explicat que ahir va enviar un missatge al fiscal general de l'Estat preguntant-li per la trobada i que aquest li va respondre que havia anat "bé", que havia estat "una bona reunió de treball" i que estaven "satisfets". Per a Catalá la reunió és fruit "de la cooperació internacional en aquests processos judicials".

El ministre ha deixat entreveure que encara hi ha una escletxa per poder extradir el president Puigdemont per rebel·lió i ha desitjat que la resolució del tribunal alemany "s'adeqüi al que ha dit la justícia espanyola". 

Cuevillas demanarà les actes de la reunió

La trobada entre les dues fiscalies no va agradar gens a l'advocat de Carles Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas que, en el programa Més 324 la va qualificar "d'escenificació" per aparentar "davant la desorientació d'algunes esferes de l'estat espanyol, que s'estan fent coses contundents". Cuevillas també va dir que tenen previst demanar actes del contingut de la reunió. 

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein va posar en llibertat sota fiança Carles Puigdemont després de desestimar el càrrec de rebel·lió i requerir més informació sobre l'ordre d'extradició.

Segons fonts judicials espanyoles, el jutge Pablo Llarena, del Tribunal Suprem, estudia la possibilitat de presentar una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a Luxemburg en cas que la justícia alemanya desestimi el càrrec de rebel·lió i només admeti l'extradició per malversació de fons públics.