Quan semblava que la polèmica per l'expulsió d'un grup d'alumnes del col·legi de La Salle de Palma per desobeir una professora de català penjant banderes d'Espanya a la seva aula s'havia acabat, Alejo Vidal-Quadras ha aparegut a les xarxes socials per fer una crida als ciutadans d'arreu de l'Estat a solidaritzar-se amb aquests nois. Concretament, ha animat a penjar banderes d'Espanya als balcons, tal com van fer  els alumnes a la seva classe quan el claustre de l'institut havia pactat que aquestes només es podrien exhibir durant els dies que la selecció espanyola de Luis Enrique jugués un partit de futbol en el mundial de Qatar, com aquest mateix dijous, quan els alumnes van tornar a penjar banderes a l'aula, sense cap repercussió.  

Tuit d'Alejo Vidal Quadras
Tuit d'Alejo Vidal-Quadras

"Convido a tots els ciutadans a penjar als seus balcons la bandera d'Espanya en solidaritat amb els alumnes de primer de batxillerat del col·legi La Salle de Palma expulsats per exhibir-la a classe en suport a la selecció nacional de futbol", ha escrit a les xarxes l'exlíder del PP català i un dels fundadors de Vox. Vidal-Quadras ha arribat tard a aquesta polèmica, quan l'escola intenta guardar-la en un calaix i oblidar-la. La professora de català, a qui la ultradreta ha amenaçat a través de les xarxes socials per no haver fet res més que obligar els alumnes a complir la normativa del centre, ja s'ha retrobat amb els joves i el reencontre va ser amistós. Fins i tot, segons han publicat alguns mitjans, hi va haver abraçades i la voluntat de tancar aquesta tema d'una vegada per totes. 

La ultradreta segueix esprement la polèmica 

Amb tot, hi ha qui encara vol posar més llenya al foc i el passeig de davant l'escola es va omplir de petites banderes espanyoles clavades a terra durant el partit de la selecció de Luis Enrique contra el Japó, en el que "la Roja" va perdre. Mentrestant, el líder de Vox a Balears, Jorge Campos, ha compartit també una imatge a les xarxes de l'aula de la discòrdia amb una bandera espanyola, amb la que vol transmetre una imatge de victòria per damunt d'aquesta professora de català, tot i que en realitat, en dies de partit, aquesta sempre ha estat permesa. A més, també ha deixat clara la seva opinió, reiterant que hauria de ser expulsada del centre. Tot plegat va començar després que el pare d'un dels alumnes expulsats expliqués de manera esbiaixada el que havia passat a la Salle, una narració que es va fer viral i que ell mateix ha reconegut que se li ha anat de les mans, tal com demostren els insults i les amenaces contra aquesta dona, que ha rebut el suport del centre i del govern de les Illes Balears.