Després de l'expulsió d'una trentena d'alumnes del col·legi La Salle de Palma per haver desobeït a la seva professora de català arran d'unes banderes espanyoles, la polèmica té un nou capítol. Ara, després que ultres hagin amenaçat de mort aquesta docent i hagin compartit imatges seves i de la seva família, l'escola que sempre li ha donat suport a ella en aquesta crisi, ha tornat a autoritzar que els alumnes portin banderes de l'Estat els dies en què la selecció de Luis Enrique juga un partit en el Mundial de Qatar, com aquest dijous contra el Japó. Això demostra que el centre no censura la presència de les banderes espanyoles, sinó que ha demanat que només es puguin exhibir en els dies de partit. Cal tenir en compte que la polèmica va sorgir per la presència de "rojigualdas" a una aula en una jornada sense partit dels espanyols, i, per tant, quan no estaven permeses. 

A partir d'aquí, el cas es va tornar viral a través de les xarxes per culpa dels mitjans que escampaven fake news sobre aquesta professora i donaven detalls sobre la seva vida personal i les seves opinions polítiques, especialment pel que fa a la llengua i la independència de Catalunya. Si Vox se situava al costat dels alumnes expulsats, Cs i PP reclamaven que s'expliquessin els fets denunciant, això sí, l'assetjament a la professora. Per contra, Francina Armengol, li ha traslladat el seu suport sense fissures: la presidenta socialista del govern balear ha estat la primera a censurar les amenaces i va decidir portar el cas a Fiscalia. Aquesta docent també ha comptat amb el suport d'exalumnes, que destaquen la seva vàlua com a professional, i del centre, que ha remarcat en tot moment que ha fet valdre la normativa que s'havia decidit al claustre. 

Una retrobada des del respecte entre professora i alumnes 

Segons el diari ABC, ahir es va produir la primera trobada entre la professora de català amenaçada per haver-los expulsat i els alumnes que l'havien ignorada i que ara han tornat a penjar la bandera. Entre els adolescents de batxillerat n'hi havia que també apostaven per l'insult quan els mitjans els hi demanaven l'opinió sobre la docent, però també d'altres que intentaven posar-se a la seva pell i lamentaven la pluja d'insults que ha hagut de suportar. A més, tot i que molts esperaven una trobada tensa, la realitat ha estat diferent, segons aquest diari. Ja que si bé els pares dels nois havien demanat que l'expulsessin, els joves es van abraçar a la mestra, que va mostrar en tot moment una actitud positiva i conciliadora. Sembla que així podria acabar aquesta polèmica, però encara està en marxa la investigació de la fiscalia i les preguntes parlamentaries que han presentat Cs i PP al Parlament de les Illes.