Amb el rellotge d'una investidura abocada, a priori, al fracàs, Alberto Núñez Feijóo s'ha esforçat a mostrar-se com un líder dialogant i obert a escoltar la resta de partits i fins i tot dels presidents autonòmics d'arreu de l'Estat. Aquesta voluntat del gallec, que només vetava a EH Bildu en les seves converses, també incloïa Junts i el president Carles Puigdemont, ja que els vots dels seus 7 diputats resulten imprescindibles perquè Pedro Sánchez aconsegueixi ser investit de nou president del govern espanyol. Les intencions de Feijóo, que molts, entre els quals Salvador Illa, han agafat amb pinces després d'acusar al mateix Sánchez de voler pactar amb els independentistes per mantenir-se amb el poder, no han agradat gens al líder del PP català, Alejandro Fernández. El de Tarragona ja va contradir el candidat a la investidura, assegurant que Junts i Puigdemont sí que són els seus enemics polítics i aquest dimarts s'ha refermat en les seves declaracions. 

"Per cert, em ratifico en tot el que he dit, sense por i convençut que és el millor per Espanya i pel canvi polític que tant necessitem", ha escrit el líder del PP al Parlament de Catalunya a Twitter, ara X. Protagonista de l'actualitat a l'Estat per la seva oposició a l'intent d'acostament de Feijóo a Junts, la seva publicació ha rebut desenes de comentaris donant-li suport, alguns d'ells provinents de perfils més propers a la ultradreta que li demanen que no cedeixi. Altres també auguren una espècie de "purga" entre les files del PP català davant aquesta actitud de Fernández. Ell mateix ha republicat missatges lloant els seus "principis i fermesa". En l'últim missatge que havia publicat Fernández en aquest sentit assegurava que Junts sí que és el seu rival polític i es preguntava que havia de parlar el PP amb aquest partit. 

Nacho Martín Blanco, al costat de Feijóo

Per altra banda, Nacho Martín Blanco, el cap de llista pel qual va apostar el PP a Catalunya en les últimes eleccions generals i que s'acabava de donar de baixa de Ciutadans, també ha publicat una reflexió al voltant d'aquesta polèmica, amb una tesi més propera a la de Feijóo.  "No s'ha de negociar res amb un partit com Junts en els temes que monopolitzen la seva agenda i que són els paràmetres que per desgràcia el PSOE s'ha deixat imposar en el seu diàleg amb Junts i ERC", adverteix Martín Blanco, però sense tancar la porta a dialogar amb els de Carles Puigdemont sobre els temes que "afecten els ciutadans de Catalunya". Per tot plegat, l'extaronja lamenta que es doni per fet que el diàleg amb Junts s'hagi de produir en els termes que decideixi aquest partit i no el PP. 

En aquest sentit, i seguint la línia de Madrid, Martín Blanco creu que és "raonable i gairebé una exigència institucional" parlar amb la resta de grups parlamentaris, deixant fora de l'equació a EH Bildu per "higiene moral i democràtica". Així, es posiciona al costat de Feijóo a l'hora de defensar aquest diàleg dins el marc de la Constitució i sense acceptar "cap demanda de l'exigència separatista", a diferència de Pedro Sánchez, a qui li demana arribar a pactes d'Estat per aconseguir estabilitat política.