Intent de desgel entre Madrid i Barcelona. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el líder del PP català, Alejandro Fernández, han tingut aquesta tarda una “trobada” per “posar en comú la seva visió sobre el context polític actual” a Catalunya i al conjunt de l’Estat. Així ho confirmen fonts del PP, que apunten que Fernández ha traslladat a Feijóo “la seva absoluta disposició al partit”. En un tuit, Alejandro Fernández ho confirma i afegeix que ell “sempre” ajudarà “en tot el que pugui” que el PP de Catalunya “obtingui el millor resultat possible”, sigui “com a candidat a la Generalitat o com a afiliat de base”. Per tant, deixant la porta oberta a no ser el cap de llista a les eleccions catalanes del 12 de maig. I és que un dels grans interrogants que encara plana ara com ara sobre el 12-M és qui serà el cap de llista del PP. Ni a Barcelona ni a Madrid confirmen qui serà el número u de la candidatura, que està cridada a incrementar exponencialment la seva representació al Parlament de Catalunya.

A més, des de Gènova apunten que la direcció estatal del PP està “convençuda” que “qui millor coneix Catalunya són els catalans” i que, per aquest motiu, “finalitzarà en les pròximes hores la consulta amb els principals actius del partit a Catalunya” per poder “traslladar la decisió a l’opinió pública”. Fonts pròximes a Feijóo apunten que, més enllà dels límits legals, no hi ha “cap termini” per designar el candidat. Concretament, les candidatures del 12-M s’han de presentar entre el 3 i 8 d’abril.

Silenci a Gènova sobre qui serà el candidat

Just aquest matí, el silenci continuava regnant a Gènova. Cap pista. El portaveu del PP, Borja Sémper, ha subratllat després de la reunió del Comitè de Direcció que “la decisió sobre la candidatura del PP de Catalunya ha de partir dels companys de Catalunya” i ha reconegut que és “raonable” que “qui prengui la decisió o influeixin en la decisió siguin els que fan política al territori”. “Qui ha de dir-nos qui són les millors cares per representar el projecte polític a Catalunya són els nostres companys a Catalunya, que són els que estan a peu d’obra i els que ens donaran les millors claus perquè es prengui la millor de les decisions”, ha defensat.

Sobre els possibles noms, el portaveu del PP ha asseverat que no es pot descartar cap de les opcions possibles i ha destacat que els populars estan impulsant “un procés per reconstruir” tant el PP a Catalunya com “una oferta als catalans” que estigui basada “en els valors constitucionals i a donar resposta als problemes reals”. Aquests darrers dies, la cara visible del PP a Catalunya ha estat l’eurodiputada Dolors Montserrat, un altre dels noms que figura a les travesses per encapçalar la llista.

Naufraguen les negociacions entre Ciutadans i el PP pel 12-M

Aquests darrers moviments arriben tres dies més tard del fracàs de les negociacions entre Ciutadans i el PP per una possible integració. Les direccions espanyoles estaven conversant des de feia setmanes per trobar una fórmula per aliar-se amb “l’honesta voluntat compartida d’assolir un acord” amb l’horitzó de sumar esforços a escala estatal i, alhora, presentar-se conjuntament a les eleccions catalanes del 12-M i a les europees del juny. Tanmateix, el divendres van haver de “lamentar la impossibilitat” d’arribar a un “acord satisfactori” a causa de les “tensions internes” i del “soroll extern que aquestes han produït”. A més, el secretari general i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, va anunciar que dimitia per la “decepció” de no haver aconseguit culminar l’objectiu: “No puc oferir el meu compromís a una causa en la qual no crec”, va afirmar en un comunicat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!