La vicepresidenta portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha fet una crida als votants de Ciutadans per sumar-se al Partit Popular de cara a les eleccions a Catalunya 2024. "Diem als votants de Cs que tenim les portes obertes per lluitar per a una Catalunya millor", ha afirmat la dirigent popular aquest dissabte, en unes declaracions fetes en el marc de la tradicional calçotada que organitza anualment el PP a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès). Si bé s'ha adreçat als votants de Cs, Montserrat ha evitat parlar sobre les negociacions entre tots dos partits per al 12-M i tampoc ha volgut revelar cap detall sobre qui serà el cap de llista dels populars a les eleccions catalanes. "Són els òrgans directius del PP els que han de decidir el candidat, el que sí que sé és que la candidatura tindrà molta força", ha afegit.

En aquest sentit, ha reivindicat la feina del PP com a partit que vetlla per la "unitat", amb una "Catalunya millor lluny del procés". Per això, ha animat a militants i votants dels taronges a sumar forces, després que Cs i PP no hagin tancat una llista conjunta per al 12-M. Montserrat ha elogiat la feina feta pels taronges, recordant Ciutadans com una força que "va il·lusionar", però ha destacat que el projecte de futur és el dels populars, que busquen "aglutinar" tots els "catalans enfadats amb el procés, la divisió i la crispació".

Montserrat assegura que Puigdemont "és el candidat de Sánchez"

A banda, la dirigent popular ha carregat contra el PSOE, assenyalant que el president a l'exili Carles Puigdemont "és el candidat de Pedro Sánchez" per al 12-M, després que el socialista "li hagi posat la catifa vermella amb l'amnistia".  Segons Montserrat, els socialistes "han esborrat la justícia i els delictes" a Catalunya, amb l'aprovació de la llei d'amnistia, la qual -ha argumentat- permetrà al president a l'exili presentar-se com a candidat a les eleccions.

L'eurodiputada també ha llençat retrets contra el líder del PSC i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, a qui ha acusat de "només ser la marioneta de Sánchez, tot i que vulgui donar una imatge d'unitat i de concòrdia". "Que no ens enganyin Illa i Sánchez, perquè ens han mentit molt, i davant d'això, el que ara toca és una alternativa, d'un partit com el PP que es preocupi de resoldre els problemes reals dels catalans, i sobretot, d'abandonar aquesta Catalunya del blanc i el negre", ha justificat, demanant el vot per al seu partit.

Montserrat vincula l'independentisme amb la sequera

Més enllà de les crítiques al PSC, Montserrat ha responsabilitzat l'independentisme de la situació de sequera: "L'independentisme  és sequera econòmica, institucional, i de l'agricultura per manca d'aigua", ha afirmat. En aquest sentit, ha argumentat que el Govern "ha estat incapaç de prevenir aquesta sequera i de tenir les millors infraestructures per no patir l'escassetat d'aigua".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!