El president del PP català, Alejandro Fernández, ha llançat un insensible insult al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per les seves declaracions en una conferència celebrada a Manresa aquest dimarts.

Concretament, Cuixart va assegurar que "ja ho estem tornant a fer", en referència al moviment independentista. "Això són les bases del 'ho tornarem a fer' perquè el que estem dient és que no, perdoni, és que no hem renunciat a continuar lluitant per un futur més digne per a tothom, per poder exercir el nostre dret a l'autodeterminació, perquè aquest país no se'n vagi a norris, perquè el planeta Terra, la Humanitat, no se'n vagin a norris, perquè volem salvar la Humanitat".

Aquesta part del discurs és de la qual Fernández s'ha fet ressò, però no de la manera més apropiada. "Vegin aquest vídeo, si us plau. Insisteixo, a Catalunya no falten carreteres, falten manicomis", ha tuitejat frivolitzant sobre un aspecte tan important com és la salut mental. L'entitat unionista Societat Civil Catalana també s'ha fet ressò assegurant que "això comença a fer por".

Defensa de Colau

Des que va sortir de la presó indultat pel govern espanyol, Cuixart ha estat al focus mediàtic tant català com espanyol. L'últim episodi va ser quan va sortir en defensa de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan aquesta va ser xiulada a les festes de Gràcia. El líder d'Òmnium va interrompre els independentistes amb l'argument d'haver passat "3 anys i 8 mesos a la presó" per demanar-los que deixessin parlar l'alcaldessa.

Dies més tard, el líder va aclarir que no volia utilitzar un discurs autoritari i que ho va fer perquè "m'incomoda que no es deixi parlar". En aquest sentit, va reiterar la seva posició assegurant que la voluntat de l'Estat és que "no ens escoltem, que ens dividim" i que per això és important deixar parlar, escoltar i després "ja la xiularem". Amb tot, però, va assegurar que la seva intenció no era protegir Colau, sinó avisar la gent que "el que vol Espanya és això". 

Taula de diàleg

Per últim, ara fa pocs dies, Cuixart va reclamar en una entrevista a Rac1 que la part catalana es presentés a la taula de diàleg amb l'Estat amb una proposta conjunta i ferma per l'autodeterminació En aquest sentit, va demanar als partits independentistes que deixin de "llançar-se pel cap" l'espai de negociació amb el govern espanyol, després dels retrets mutus que hi va haver-hi entre Junts, més escèptic, i ERC, que la defensa. 

 

Imatge principal: el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández / Foto: ACN