Que una part de ciutadans està descontent amb la decisió de Pedro Sánchez de seguir al capdavant del govern espanyol, és evident, mai plou al gust de tothom. Però el que també és evident és que l'anunci del president espanyol ha suposat una alegria per a molts, si no que li diguin als qui han cridat a mitja declaració institucional des de la Moncloa. La notícia l'ha comunicat el mateix president del govern espanyol després de cinc dies de silenci absolut on ningú, ni els seus ministres ni el seu entorn més proper, sabia quina decisió prendria.

🔴 Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol, DIRECTE | Reaccions i última hora

Que la incògnita la tenia tothom, no només els ciutadans, s'ha fet més que evident, ja que en el moment en què s'ha fet l'anunci, les xarxes socials s'han començat a omplir de missatges d'alegria, en alguns casos. El que més ha cridat l'atenció ha estat el del ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, que ha escrit un "Siuuuuuuu" (que recorda al famós crit de Cristiano Ronaldo). Ho ha acompanyat d'un GIF de l'actor Vin Diesel, ensenyant múscul, i dient "Let's go" ('som-hi', en anglès).

Altres han optat per ser més formals, com la vicepresidenta primera, María Jesús Montero, que ha donat les gràcies a Pedro Sánchez per la seva valentia i per continuar endavant. De manera similar s'ha expressat la ministra d'Educació, Pilar Alegría, que ha escrit a X, antic Twitter: "Val la pena seguir a favor de la regeneració democràtica i la consolidació de drets".

"Un país de carinyo"

Alegria i alleujament també en el cas de Ángel Víctor Torres, el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, que ha assegurat que "Espanya és un país de carinyo". Alguns han escombrat cap a casa com la ministra de Sanitat, Mónica García, que després de celebrar la notícia i de recordar que "el govern espanyol encara té molt camí per recórrer", ha exclamat: "Visca la Sanitat Pública".

El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, ha valorat la decisió des del Senat, on estava compareixent en comissió. "Estic molt feliç per la decisió que acaba d'anunciar. És bona per a Espanya, per a les polítiques progressistes que lidera i encarna, i per a la posició de lideratge d'Espanya a Europa i el Món".  La d'Inclusió, Elma Saiz, ha presagiat que després d'aquest episodi "res serà igual". "Lluitarem amb més força que mai pels alts valors democràtics, la regeneració i el joc net", ha escrit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!