El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que ha adoptat la decisió de continuar en el càrrec malgrat la "campanya de descrèdit", tal com ha assegurat, de què ha estat víctima juntament amb la seva dona des de fa 10 anys. Feia cinc dies que tothom estava pendent del dirigent socialista després que, en una carta, indiqués que es plantejava deixar el càrrec, cosa que finalment no ha passat.

🔴 Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol, DIRECTE | Reaccions i última hora

Pedro Sánchez i el seu silenci durant aquests dies ha fet que s'hagin plantejat molts escenaris possibles, ningú en sabia res, ni tan sols el seu entorn més proper. De fet, es podia saber que no s'havia vist ni amb els seus ministres, ja que aquests li enviaven missatges de suport a través dels mítings, actes i mitjans de comunicació. Ha estat probablement aquest silenci i misteri al voltant de la decisió final del president espanyol el que ha desencadenat en un moment divertit durant la compareixença de Pedro Sánchez.

Eufòria a la Moncloa

Si s'avança el vídeo amb la declaració sencera de Pedro Sánchez fins al minut 5 i 20 segons, pocs segons després que Sánchez confirmés que no abandona el càrrec de president, se senten uns crits d'eufòria, se sent clarament un esglai d'alegria: "Uuuuu!". Aquest moment graciós, ja que la compareixença era solemne i Sánchez ha parlat en to seriós, no se sap si procedeix de dins de La Moncloa, o de l'exterior del recinte. El moment ja es comenta per les xarxes socials on els usuaris fan broma sobre els crits.

Sánchez ha fet pública la seva decisió en una declaració institucional sense preguntes i sense periodistes a la Moncloa. Ho ha fet després de traslladar-se a la Zarzuela per comunicar-li al Rei la decisió fruit de la "reflexió" que va iniciar dimecres passat.

Després, Sánchez també ha comunicat l'anunci a la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, al ministre de la Presidència, Félix Bolaños i al secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán. Sánchez posa punt final d'aquesta manera a cinc dies d'absolut silenci —també respecte als seus ministres— en què no ha assistit a cap acte, tampoc al comitè federal del PSOE que es va convertir en un clam perquè no dimitís.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!