Un grup de persones que participaven en una manifestació contra els desnonaments, que tenia com a lema 'Barcelona: zona de guerra' i que ha congregat unes 1.000 persones, ha rebentat els vidres de l'Ajuntament de Barcelona i hi ha llançat petards, quan la marxa ha arribat a la plaça Sant Miquel. Els fets s'han produït a la part posterior de l'edifici consistorial.

vidres tencats ajuntament barcelona mani desnonament - guillem rs

Pintada que fa apologia de les 'okupacions' a un dels vidres trencats de l'Ajuntament de Barcelona / Foto: Guillem RS

Alguns dels manifestants també han assetjat un periodista de TV3, a qui li han volgut robar el micròfon, i no li han deixat fer la connexió amb normalitat. La majoria de la manifestació, però, ha demanat tranquil·litat i ha recol·locat les tanques de les obres de la plaça, que havien estat mogudes.

Posteriorment, els manifestants han encès una petita foguera a la mateixa plaça Sant Miquel.

Encenen una foguera a la plaça Sant Miquel / Vídeo: Guillem RS

Alguns dels manifestants, quan la marxa ja havia estat dissolta, han llançat pedres contra les càmeres de seguretat de la plaça. Poc després, agents de la Brigada Mòbil dels Mossos han irromput a la plaça. Els concentrats han respost amb llançaments de pedres i petards.

Agents de la Brimo irrompen a la plaça San Miquel / Vídeo: Guillem RS

Tot seguit, els agents antiavalots han continuat guanyant carrers del districte de Ciutat de Vella fent servir puntualment el foam, mentre els manifestants han anat fugint i responent amb més llançaments de pedres.

Agents de la Brimo van guanyant els carrers de Ciutat Vella / Vídeo: Guillem RS

Un detingut

Durant les corredisses pels carrers del casc antic de la capital catalana, agents de paisà dels Mossos han detingut un jove que hauria participat en els aldarulls.

Detenció d'un manifestant per part d'agents de paisà / Vídeo: Guillem RS

En algun moment de la protesta, un cotxe de patrulla dels Mossos ha estat atacat amb pedres i pals pels voltants de la plaça Sant Jaume.

Participació d'un miler de persones

La manifestació ha arrancat a la plaça de la Catedral i s'ha desplaçat fins arribar a la plaça de Sant Jaume entre consignes anticapitalistes i contra els desnonaments. Els concentrats han dit que "no toleraran" nous desnonaments a la ciutat. També han clamat contra la gestió de la pandèmia de la covid-19.