"Tornar a fer eleccions voldria dir que s'ha malbaratat la majoria absoluta aconseguida el 21 de desembre". Això és el que opina el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, després que ahir la seva entitat fes sortir al carrer 45.000 persones sota el lema República ara.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Alcoberro ha lamentat que la majoria republicana no es posi d'acord per formar Govern, i ha deixat clar que amb la concentració d'ahir no es volia pressionar; "volíem fer saber als nostres polítics que la gent se sent força i vol avançar".

El dirigent de l'entitat ha indicat que a l'Assemblea no li preocupa molt quin sigui l'acord entre les forces independentistes, "però que respecti els resultat del referèndum de l'1 d'octubre", aquesta és la única condició que posa. De la mateixa manera, ha informat que el nou secretariat de l'entitat serà l'encarregat d'analitzar les propostes que surtin dels pactes. 

Per acabar, Alcoberro ha admès que en algunes ocasions troba a faltar diàleg entre partits però no ha volgut ser alarmista ja que ha afegit que "no estem en una situació dramàtica".