L'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané (ERC), afirma que la moció de censura que el PSC, JxCat, Som i Cs estan ultimant "és un pacte antinatura" sense "cap mena de recorregut". En una entrevista amb l'ACN, la batlle s'ha mostrat decebuda perquè assegura que aquestes formacions estan "traint" les seves ideologies i els votants que van confiar-hi el passat 26-M.

Així, considera "lògic" que la direcció comarcal de JxCat estigui valorant expedientar els seus regidors en aquest poble perquè "estan actuant contra els ideals del partit". Alhora adverteix que si la moció acaba prosperant l'acord entre ERC i JxCat al Consell Comarcal podria ressentir-se. "Tot pacte es basa en la confiança i si aquesta es trenca pot haver conseqüències", ha etzibat.

Rosa Funtané assegura que des de l'endemà del 26 de maig el PSC, JxCat, Som i Cs van iniciar converses per evitar que ERC, la força més votada, assumís l'alcaldia. "Nosaltres vam estendre la mà a totes les formacions que recolzen el dret a l'autodeterminació i el benestar social, però vam veure que ens tancaven moltes portes", ha comentat la republicana que ha recordat que finalment només van poder obtenir el suport dels comuns.

Per l'alcaldessa la moció de censura que s'està gestant "no té cap mena de recorregut" i és el resultat d'un "pacte antinatura" que no s'entén. "Les persones que integren aquestes formacions es deuen a una principis que no estan respectant", ha remarcat. En aquesta línia ha advertit que amb aquesta conducta, aquestes forces polítiques també "estan traint els ciutadans que les van votar el passat 26 de maig".

La batlle no ha entrat a opinar sobre els motius d'aquesta creuada contra la seva persona, tot i que sí que ha considerat que hi ha "molts personalismes". Ha negat tenir cap problema amb l'exalcalde Francesc Garcia (JxCat), o amb la resta de representants polítics del poble. "Sóc una persona a qui no li agraden els conflictes, sempre intento buscar consensos i dialogar", ha assegurat.