Junts per Catalunya, el PSC, Ciutadans i Som de Montgat s'han aliat per presentar una moció de censura contra l'actual alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, d'Esquerra Republicana, segons ha anunciat La Vanguardia. Si la moció prospera, l'alcaldia anirà a parar a mans dels socialistes i JxCat, que es partiran la resta del mandat. 

Aquesta moció de censura arriba després que ERC guanyés les eleccions del maig passat amb cinc regidors, seguit del PSC i JxCat que en van obtenir tres. Per darrere, Som va obtenir dos representants i Ciutadans un.

Ara bé, aquest intent de moció de censura portarà conseqüències a les files de JxCat, ja que la direcció comarcal del partit ha anunciat que no dona suport a la censura de Funtané i ha desautoritzat la iniciativa. De fet, Carles Bosch, president comarcal, ha assegurat que si la moció segueix endavant s'obrirà un expedient disciplinari als tres regidors que comportarà l'expulsió del partit. Amb aquest moviment s'intenta evitar que el pacte que mantenen ERC i JxCat al Consell Comarcal del Maresme s'acabi trencant o se'n ressenti. 

Qui tampoc ha donat suport al pacte per fer fora ERC del govern municipal és Ciutadans, que a través del seu portaveu, Dimas Gragera, ha assegurat que no donaran suport a una moció que acabi col·locant una força independentista al govern de la població. Alhora, el regidor de la formació taronja ha anunciat que passarà a ser regidor no adscrit. 

L'actual alcaldessa, Funtané, reconeix per la seva part que la possibilitat de la moció de censura ha estat sobre la taula des del 27 de maig, dia després de la celebració de les municipals, i ha assegurat que aquest pacte "no respecta la voluntat popular".