L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha assegurat que el seu ajuntament no posarà en risc cap dels funcionaris municipals en el referèndum de l’1-O, ja que “hi ha alternatives per fer-lo”.

En una entrevista a TV3, ha explicat que el consistori de Badalona està “a l’espera” de conèixer els detalls del referèndum que Junts pel Sí i la CUP explicaran aquest dimarts, i el Govern hores després en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TCN).

Més detalls i garanties

Sabater ha assegurat que el consistori “està al costat de la democràcia i totalment a favor del dret a decidir”, però decidirà la seva posició sobre el referèndum quan es concretin els detalls i el paper que tindran els ajuntaments. Tot i això, en tot moment ha deixat clar que el seu objectiu serà preservar la seguretat dels funcionaris.  

Per altra banda, Sabater ha acusat l’Estat de provocar que “el debat es centri en si el referèndum es pot celebrar o no”, i al PP d’apostar per la judicialització extrema de la justícia.

Per l’alcaldessa, cal que el Govern impulsi un referèndum amb garanties, i ha puntualitzat que depèn de les institucions que sigui efectiu i de la ciutadania que sigui vinculant.