Alcaldes i alcaldables de Junts al Maresme votaran 'sí' a seguir en el Govern, tal com han expressat aquest dimarts en un manifest conjunt. Els 22 dirigents fins ara nomenats a la comarca han anunciat que, "des de la raó i l'argument", intentaran convèncer els afiliats i afiliades dels seus pobles i ciutats per "emetre un vot afirmatiu" a la consulta dels dies 6 i 7 d'octubre. Per què? Perquè no volen "formar part" ni ser "còmplices" del "trencament de l'independentisme català". Així mateix, han reivindicat el seu "ferm compromís de servir al conjunt de la ciutadania", "contribuir a fer progressar els pobles i ciutats" on viuen i "treballar fermament per la independència de Catalunya".

Els líders municipals han recordat que s'han viscut "grans èxits col·lectius" des de l'inici del procés: les manifestacions de la Diada, la mobilització constant, la consulta del 9-N, el referèndum de l'1-O... Tot plegat ha portat al moviment a viure moments "on la unitat de l'independentisme ha passat per episodis extremadament complicats, de desavinences i enfrontaments". Però els alcaldes i alcaldables del Maresme han assegurat que en tots aquests moments "sempre s'ha imposat la voluntat de no trencar l'independentisme i avançar cap als anhels de llibertat que la societat catalana clamava". "Malgrat que en alguns moments han estat en el darrer instant, sempre, sempre i sempre s'ha sabut prioritzar la unitat estratègica davant dels diferents interessos, legítims o no, que ens separaven", han afegit.

Els 22 dirigents de Junts al Maresme

Els 22 dirigents que han signat el manifest són els següents: Josep Triador, alcalde de Premià de Dalt; Òscar Fernández, de Cabrera de Mar; Marta Gómez, de Cabrils; Montserrat Garrido, de Sant Pol de Mar; Alfons Canela, de Mataró; Mercè Marín, alcaldessa de Montgat; Montserrat Torres, de Tiana; Esteve García-Ossorio, d'Alella; Jordi Marqueño, de Sant Cebrià de Vallalta; Eudald Calvo, d'Argentona; Estanis Fors, d'Arenys de Mar; Elisabet Megias, de Tordera; Xavier Masgrau, d'Òrrius; Pere Rovira, de Dosrius; Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna; Joaquim Arnó, de Caldes d'Estrac; Coia Tenas, de Canet de Mar; Amadeu Clofent, de Sant Vicenç de Montalt; Rafa Navarro, de Premià de Mar; Oriol Giralt, de Sant Andreu de Llavaneres; Joan Carles García, alcalde de Tordera; i Noemí Llorens, de Pineda de Mar.

 

 

Per la seva banda, Victòria Alsina ha fet campanya amb alcaldes gironins per la continuïtat de Junts al Govern. I és que a vuit mesos de les eleccions municipals, abandonar l'executiu català seria "un salt al buit" i deixaria "desprotegits" els candidats del partit. "Ens hi juguem molt, com ser la força política que té més alcaldies al país", ha advertit. També ha avisat que els comicis del 2023 no s'afrontaran igual si Junts és al Govern o si és segona força de l'oposició al Parlament. De fet, ha assegurat haver detectat "preocupació" entre els candidats perquè no saben si podran comptar amb el suport de membres de la Generalitat.