Junts ha dirimit en una reunió molt més breu que la de dijous passat la pregunta que plantejarà a la militància dijous i divendres vinent sobre la seva continuïtat al Govern. Això no obstant, la redacció de la qüestió que es planteja a les bases tampoc no ha estat fàcil. Finalment, abans de quarts de tres de la tarda, l'executiva ha aixecat la reunió després d'haver pactat el text d'una pregunta directa precedida per un preàmbul en què recorda els incompliments d'ERC sobre l'acord de legislatura i la resposta del president, Pere Aragonès, a les exigències de Junts. Tot seguit pregunta sobre la continuïtat al Govern: "Vols que JxCat continuï formant part del Govern de Catalunya?"

El debat al voltant de la pregunta s'ha dividit entre els qui apostaven per una introducció més contundent denunciant incompliments d'ERC, que fins i tot han presentat alguna proposta de text, i els qui defensaven una redacció més plana, en què es limités a descriure la situació.

Finalment, s'ha apostat per un preàmbul més descriptiu, en què es recorden les exigències aprovades pel darrer congrés de Junts amb relació al pacte de legislatura i la resposta del president als tres punts clau que se li han plantejat sobre direcció estratègica de l'independentisme, coordinació dels grups parlamentaris a Madrid i el monitoratge de la taula de diàleg. Tot seguit es planteja la pregunta directa i tres opcions, sí, no o en blanc.

La reunió de l'executiva s'ha celebrat en un clima d'intens debat intern a Junts entre els partidaris i els detractors de continuar al Govern. Entre els primers, la consellera d'Exteriors i Govern Obert, Victòria Alsina, que aquest cap de setmana ha formalitzat la seva militància a Junts per poder intervenir a l'executiva, de la qual els consellers de Junts són membres nats, i defensar la continuïtat al Govern. Aquesta decisió ha provocat també algun comentari entre els presents.

A la reunió d'avui s'han registrat menys intervencions que la de la setmana passada i ha quedat palesa la divisió interna al voltant de l'estratègia a seguir. Això no obstant, no ha faltat també alguna via alternativa, amb proposta arbre.

Tot plegat quedarà reflectit a la campanya interna que s'obrirà a partir del moment en què es formalitzi la convocatòria i fins que dijous i divendres es facin les votacions electròniques. Junts ha escollit també durant la reunió d'avui els membres de la Sindicatura Electoral, que integren el secretari d'organització, David Torrents; la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras; la portaveu al Parlament, Mònica Sales; i el membre de l'executiva i exconseller Damià Calvet.

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.