Maties Serracant, de la CUP, s'ha acollit al dret a no declarar pel seu suport al referèndum de l'1 d'octubre. L'alcalde de Sabadell, ha comparegut davant el titular del jutjat d'instrucció número 2 de la ciutat, acusat d'un delicte de desobediència.

En sortir, ha explicat que el jutge l'ha informat que també està imputat per malversació de fons públics. Serracant ha llegit un comunicat en què ha condemnat la "repressió" de l'Estat i ha advertit que "votar no és cap delicte".

Maties Serracabt alcalde sabadell 2 ACN

Maties Serracant surt del jutjat de Sabadell sense declarar / ACN

Més de 200 persones han participat en una concentració en suport al batlle en què hi han pres part regidors sabadellencs, els diputats Marc Sanglas (ERC), Maria Sirvent (CUP) i Lourdes Ciuró (PDeCAT), l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà o l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, entre d'altres.

Fins ara, el jutge investigava l'alcalde per un possible delicte de desobediència i ara ha afegit el de malversació arran de la denuncia presentada per un particular, resident a Múrcia, contrari a l'ús d'equipaments municipals per a la celebració del referèndum.  

Abans d’entrar al jutjat, Maties Serracant ha avançat que s’acolliria al seu dret a no declarar, i ha llegit un text en el que ha defensat que “votar no és cap delicte”, i que, després de recordar que a Sabadell unes 63.000 persones van participar en el referèndum, “acusant-me a mi, estan acusant els milers i milers de sabadellencs que van fer possible l’1 d’octubre”.

L'alcalde considera que la seva citació s’inscriu en el marc repressiu que afecta milers de persones, i que “avui veiem perillar el dret a l’autodeterminació, el dret a la llibertat, amb presos en presons preventives injustificades, i la llibertat d’expressió, el dret a la reivindicació i a la manifestació pacífica”. Ha acabat afirmant que “avui més que mai, Sabadell serà un baluard en defensa de la democràcia, seguirem treballant incansablement per la llibertat i la cultura com a eines de cohesió social”.