L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha demanat aquest dijous als barcelonins que no vagin a la Cerdanya durant el pont de la Mercè per l'alt risc de contagi de coronavirus en el municipi. En una entrevista en Rac1, Piñeira ha advertit que els indicadors del coronavirus no són bons i que tenir una afluència notable de visitants no ajuda.

Per tant --ha detallat-- hi haurà "restriccions, limitacions per a l'hostaleria, els restaurants i els comerços" per evitar contagis de coronavirus. L'alcalde demana de minimitzar al màxim els desplaçaments i la mobilitat, ja que el risc de rebrot i la taxa de contagis "són molt alts", i aconsella evitar el contacte social, també per als veïns de la Cerdanya.

Segons les dades de la Conselleria de Salut, Puigcerdà registra una taxa de positius de 272,66 per cada 10.000 habitants, i té 264 positius confirmats sobre una població de 9.258 habitants.

Per la seva part, el director general adjunt de l'hospital Cerdanya, Xavier Conill, ha explicat que la situació de l'hospital és estable, que tenen cinc pacients positius pel virus ingressats i dos sospitosos de ser-ho. Recomana prudència i seguir les recomanacions, ja que l'augment de contagis no es registraria durant els dies de pont sinó que es veurà de forma "retardada".