Polèmica per la publicació d'un alcalde del PP, que "desitja" la detenció de Pedro Sánchez.  El PSOE de Valladolid ha denunciat aquest dimarts les recents publicacions a les xarxes socials realitzades per l'alcalde del PP a Ataquines (Valladolid), Héctor Arroyo. En aquestes publicacions, Arroyo felicita l'any nou mitjançant un muntatge que simula la detenció del president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, acompanyat del text "Els meus millors desitjos pel 2024". Des del PSOE de Valladolid han titllat d'"inacceptable" el muntatge publicat per l'alcalde 'popular' a xarxes socials com Instagram, i el consideren "un exemple més de la incitació a l'odi i la violència que tant el Partit Popular com l'extrema dreta, que a vegades es confonen, estan protagonitzant en els últims mesos".

La publicació en qüestió, presentada com una felicitació d'any nou, també ha estat criticada per part del ministre de Transports i Mobilitat Sostenible i secretari general del PSOE de Valladolid, Óscar Puente. Aquest dilluns, Puente ha expressat la seva desaprovació a X (antic Twitter). El contingut de la publicació consisteix en una imatge generada mitjançant muntatge. En ella, es veuen dos agents de la Guàrdia Civil amb el rostre difuminat, que porten detinguda una persona sobre la qual s'ha superposat una imatge de Pedro Sánchez. Tot això està acompanyat pels missatges "Bon Any 2024" i "Els meus millors desitjos pel 2024", juntament amb tres emoticones de dits creuats. Aquesta publicació per part de l'alcalde popular se suma a la polèmica figura de Pedro Sánchez que va aparèixer a les campanades ultra de Ferraz. La figura era una pinyata de grans dimensions que havia de ser colpejada pels assistents.

El PP retreu al PSOE que s’indigni per la pinyata de Sánchez i no per la crema de fotos del Rei

El PP es posiciona en contra de la figura de Sánchez apareguda a Ferraz, però també demana als socialistes que condemnin actes similars amb el rei Felip Vi. “El mateix PSOE que acaba de dir que no li sembla malament a escala penal que es cremin fotos del rei o la bandera d’Espanya, es mostra indignat per una pinyata amb la cara de Pedro Sánchez”. Aquesta ha sigut la primera reacció oficial del Partit Popular, un dia i mig després que els concentrats al carrer Ferraz durant la nit de Cap d’Any atonyinessin una pinyata amb el rostre de Pedro Sánchez. La Policia Nacional ha citat avui a declarar el convocant de la protesta, que va tenir lloc a prop de la seu del PSOE a Madrid.

Fonts del PP sostenen que no els agrada el que va passar aquella nit i mostren el seu “rebuig i condemna” a tot el que “no entri dins dels límits del respecte”. També recorden que a la mateixa concentració es va insultar “d’extrema gravetat càrrecs del PP”, com l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, a qui el youtuber Infovlogger, presentador del programa de les campanades des de Ferraz i que s’autodefineix a X com a “feixista per repartir”, va insultar al crit de Puto enano” i “Hijo de perra.