La convocatòria de l'organització Revuelta de prendre el raïm per Cap d'Any davant de la seu federal del PSOE, al carrer Ferraz, ha estat un fracàs. La crida de l'organització juvenil en l'òrbita de Vox, convocant de les protestes que des del novembre s'han celebrat davant de la seu socialista, ha reunit a penes unes 300 persones, segons xifres facilitades per la Delegació del Govern a Madrid, si bé altres fonts apunten que no arribaven al centenar les persones que han participat en la concentració la mitjanit d'aquest diumenge.

La convocatòria, que seguia la línia de les manifestacions contra l'amnistia que se succeeixen a la zona des de fa setmanes, ha estat retransmesa en directe a través de Youtube per part de l'organització. Un dispositiu policial s'ha desplegat a la zona per evitar aldarulls en una jornada festiva com la de Cap d'Any.

Fracàs de la protesta

El fracàs de la convocatòria és una mostra de com han anat perdent força les protestes convocades des de principis de novembre davant de la seu de Ferraz, protestes secundades i avalades per dirigents i càrrecs de Vox, encapçalats pel seu líder, Santiago Abascal. Les concentracions, si bé van ser multitudinàries en el seu inici i en alguns casos violentes, han anat perdent força i assistents amb el pas dels dies.

Durant la concentració de la nit de Cap d'Any, un grup de manifestants ha tret una pinyata que representava Pedro Sánchez amb un nas de Pinotxo. Els concentrats han proferit crits contra el president del govern espanyol i contra l'amnistia. Els organitzadors pretenien muntar un escenari amb pantalles per retransmetre les campanades, però la policia municipal ho ha impedit.