L'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, s'ha negat a declarar a la Ciutat de la Justícia aquest matí pel seu paper com a principal responsable del municipi en el referèndum de l'1 d'octubre. Casals, que va ser diputat de JxSí en la darrera legislatura, va es troba a la llarga llista de més de 700 alcaldes catalans que han estat citats a petició de la Fiscalia per desobediència davant la cessió de locals pel referèndum.

Casals, que pertany al PDeCAT i que és al capdavant de Molins de Rei des de 2013, ha rebut el suport de múltiples veïns de la població a les portes de la Ciutat de la Justícia. Fins allà també s'hi han desplaçat companys de partit, entre els quals destaquen companys del govern municipal i de perfil nacional, la presidenta del PDeCAT, Neus Munté.

L'alcalde de Molins ha arribat a la Ciutat de la Justícia a les 10:15h i s'ha acollit al seu dret de no declarar, "aconsellat per la seva advocada". A la sortida, Casals ha fet una valoració de la cita amb el jutge i ho ha fet lamentant la causa oberta contra els alcaldes sobiranistes. "Entenem que és un judici contra Molins de Rei i contra el poble de Catalunya", ha exposat l'exdiputat del Parlament. "Les nostres conviccions no canviaran", ha sentenciat Casals just després de la seva cita amb el jutge.