L'alcalde de Lloret de Mar (Selva), Jaume Dulsat, ha anunciat que no es presentarà per a revalidar el càrrec en les pròximes eleccions municipals. Dulsat, que encapçala un govern amb regidors de Junts per Lloret i d'Esquerra Republicana, ha recordat que aquest 2023 complirà vuit anys a l'alcaldia i considera que és l'hora de "donar espai a lideratges nous a l’administració pública". El batlle ho ha anunciat a la ciutadania en un acte aquest dimecres al vespre a la biblioteca municipal de Lloret, en el qual ha aprofitat per valorar els dos mandats a l'alcaldia. 

L’alcalde ha detallat que han estat anys convulsos en els quals la situació política a Catalunya, la pandèmia i la postpandèmia han suposat una gestió complexa. En aquest sentit, ha assegurat que sempre ha prioritzat "mantenir l’estabilitat del govern per aportar la tranquil·litat i el dinamisme necessaris per poder tirar endavant projectes".

Jaume Dulsat es va presentar a les últimes eleccions municipals amb la formació Junts per Lloret. Malgrat tot, Dulsat va decidir mantenir-se amb el PDeCAT quan JxCat va formalitzar la creació del nou partit. De fet, l'alcalde de Lloret va ser el cap de llista gironí de la candidatura de Maria Àngels Chacón. Així i tot, després que Chacón optés per presentar el projecte de Centrem, l'alcalde de Lloret es va desmarcar de la formació i va optar per buscar una candidatura alineada amb Junts.

Jaume Dulsat alcalde lloret de mar eleccions municipals
Jaume Dulsat anuncia a la ciutadania que no es presentarà en les eleccions de 2023 per tornar a ser alcalde de Lloret de Mar. / Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Jaume Dulsat fa un balanç "molt positiu" dels seus mandats

Dulsat no repetirà a les pròximes municipals, però, ha fet un "balanç molt positiu" dels seus vuit anys a càrrec de l'Ajuntament, i n'ha volgut destacar alguns projectes. En especial, ha recalcat el pla de reconversió turística, que ha suposat la inversió de diferents administracions i també del sector turístic per actualitzar la destinació i reenfocar el públic objectiu que visita el municipi. En aquest sentit, el batlle de Lloret de Mar ha recordat que les empreses ja han invertit més de 100 milions d'euros en els seus establiments per transformar-los en hotels familiars o de luxe. Aquesta inversió privada ha anat acompanyada d'un conjunt d'accions que s'han fet amb aportacions de la Diputació de Girona i la Generalitat per posar al dia el municipi.

Amb el pla de reconversió turística com a exemple, l'alcalde de Lloret de Mar ha reivindicat la "col·laboració publicoprivada", que ha animat a seguir explorant en el futur, en especial amb els fons europeus dels Next Generation. Lloret de Mar rebrà més de 9 milions d'euros, una xifra que el situa com el municipi de Catalunya que rebrà més ajudes d'Europa. Aquestes subvencions serviran per fer nous carrils bici, millorar el nucli antic, renovar els jardins de Santa Clotilde o rehabilitar el mercat municipal. En aquest sentit, Dulsat ha animat a impulsar en aquest cas també la cooperació amb l'empresa, per treballar amb "un objectiu comú", el de millorar la vida dels lloretencs i lloretenques.