L’alcalde de l’Ampolla (Baix Ebre), Paco Arasa, històric militant de CDC i del PDeCAT, ha demanat el vot per Junts per Catalunya després d’un dinar amb el conseller Josep Rull. 

A través d’una carta publicada a les xarxes socials ha demanat el vot per Junts per a les eleccions del diumenge 14 de febrer, segons ha explicat Imagina Ràdio

En l'escrit, Arasa ha expressat a la carta que "tots sabeu la meva procedència política, he militat a Convergència Democràtica, i fins fa poc al PDeCAT, i això m’ha creat dubtes en quin hauria de ser el meu posicionament davant aquestes eleccions”. Seguidament, explica que el conseller Josep Rull l'ha acabat de convèncer després d'haver celebrat un dinat amb ell el passat dimecres a l'Ampolla. 

“Aquest passat dimecres se’m va esvair tots els dubtes després de compartir, vaig tenir la sort i la satisfacció de compartir, durant 2 hores, un dinar amb l’exconseller Josep Rull”, ha expressat. 

L’alcalde ha defensat que el que l'ha motivat a recolzar el partit de Borràs ha estat escoltar la cruesa soferta pel conseller i ha destacat les paraules de Rull: “quin sentit tindria tot, i de què serviria tot l’esforç i sacrifici que estan fent els que estan a la presó i a l’exili, si fos president el candidat socialista?… o la clau de la governabilitat cau en mans de partits constitucionalistes”.

Segons Junts, amb aquest pas endavant d'Arasa i el d'altres alcaldes del territori, com l’alcalde d’Arnes, Joaquim Miralles Pegueroles, o l’alcaldessa de Palma d’Ebre, Marina Rojals,  la formació comença a agafar força al territori ebrenc. 

 

L'independentisme s'imposaria el 14-F davant l'insuficient avanç d'Illa

El mur independentista, malgrat les serioses fissures que presenta, resistirà l'embat de l'anomenat efecte Illa a les eleccions catalanes del 14-F. El PSC seria la primera força, amb 33-34 escons però Junts, amb 31-34 i ERC, que li segueix, amb 29-32, aguanten els seus resultats del 2017, disputen la victòria als socialistes i podrien renovar la majoria absoluta independentista amb la CUP, que torna a disparar-se amb 9-11. Així ho reflecteix una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat. a vuit dies de la cita amb les urnes.

El sondeig, de 800 entrevistes telefòniques realitzades en la primera setmana de la campanya electoral, entre l'1 i el 5 de febrer, reflecteix així mateix l'enfonsament de Ciutadans, que va ser primera força en les eleccions del 21 de desembre del 2017, i ara només reté 9-10 dels 36 seients que va obtenir, i la irrupció de la ultradreta, Vox, al nou Parlament, amb entre 6 i 9. En Comú Podem milloraria, amb 8-10 i el PP no aixeca cap: 3-4. El PDeCAT, l'hereu directe de l'extinta Convergència, quedaria fora del Parlament.

La mostra preveu una participació del 61,22%, molt per sota de l'històric 79,09% assolit a les eleccions el 21-D i eleva a un 30,7% la previsió de votants indecisos. La qual cosa, unida als dubtes sobre la seguretat de la votació en plena tercera onada de la pandèmia de coronavirus malgrat les mesures sanitàries reforçades als col·legis electorals, dibuixa un marc de màxima incertesa. Ho evidencia també el fet que, si bé en la pregunta de "a qui creu que votarà" el 14-F, s'imposa amb claredat el PSC, un 38,2% dels enquestats respon, no obstant això, que creu que serà ERC el partit "que guanyarà" els comicis. Un 17,6% creuen que guanyarà el PSC i un 7,9%, Junts.

 

Imatge principal, Paco Arasa / L'Ebre al dia