El malestar continua viu al Partit  Popular per l'alliberament de Carles Puigdemont a mans de la Justícia alemanya, descartat el delicte de rebel·lió i a l'espera de resoldre l'euroordre d'extradició per malversació. 

El líder del PP de Catalunya Xavier-Garcia Albiol, ho ha evidenciat a l'entrada de la segona jornada de la conveció del partit a Sevilla, quan ha criticat que un "tribunal regional", el d'Schleswig-Holstein, "tombi, modifiqui o esmeni una ordre d'un altre país de la Unió Europea, quan prové del màxim òrgan de la Justícia a Espanya" ha dit sobre el Suprem. 

El fet és que Albiol s'ha desfet en crítiques. "Seguirà insultant, provocant i mentint a l'opinió internacional" ha denunciat sobre el líder de Junts per Catalunya. "Espero que l'Estat de Dret del nostre país i la UE posin el senyor Puigdemont on li correspon, davant d'un tribunal per rebel·lió" ha carregat durament, tot i la "pluralitat" que ha reconegut als diferents òrgans judicials i sensibilitats polítiques. 

Inclús, ha criticat el sistema judicial alemany, on a diferència de a l'Estat espanyol, la Justícia està descentralitzada i cada òrgan regional és autonòm. "Des de la lògica del ciutadà del carrer, no té sentit que un tribunal, que és el màxim òrgan d'un país, dicti una ordre i un tribunal regional la tombi, modifiqui o esmeni, quan prové del màxim òrgan de la Justícia a Espanya" ha reblat Albiol.

En conseqüència, ha tornat sobre l'argument de la "confiança en les institucions europees". "Aquestes qüestions s'haurien de resoldre, perquè sinó, donen molt poca credibilitat" ha afegit el polític català.

En aquest sentit, ha tingut un missatge per al president del Parlament, Roger Torrent, a qui li va dir que "hauria de començar la ronda de contactes amb el jutge Llarena". "Per molt que faci la ronda, si al final el jutge considera que no li ha de donar la llibertat condicionada per assistir al Parlament, doncs res" ha considerat, ja que al seu parer, els independentistes busquen "tensar la situació i la voladura que el Govern d'Espanya perquè no pugui aprovar els pressupostos" ha denunciat.