El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, hauria de fer un “pas al costat”. Així ho ha assegurat Xavier García Albiol en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts, l’endemà de la declaració del responsable de la policia catalana davant l’Audiència Nacional. Segons el president del PPC, “no és la millor imatge que el màxim comandament dels Mossos tingui el passaport retingut i hagi de comparèixer cada quinze dies”. Ha descrit la situació com a “insostenible” que afecta la imatge del cos.

A parer del líder dels populars catalans, el seu càrrec l’hauria d’assumir el número dos de la policia catalana. Ha precisat que no es tracta d’una dimissió, sinó simplement que sigui apartat del seu càrrec de responsabilitat màxima, que després podria recuperar. Albiol també s’ha referit a les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per a negar que a l’Estat espanyol hi hagi presos polítics, com també ha fet el delegat del Govern espanyol, Enric Millo.

“A Espanya no s’ha detingut ningú per la seves idees polítiques”, ha defensat el dirigent popular, que a més ha afegit que els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural “no són polítics”, un fet que segons Albiol “deixa molt clar que no se’ls ha empresonat per les seves idees”. Sense anar més lluny, ha valorat la presó preventiva com a "una mesura d'exemple per al conjunt de la societat catalana", que posa de manifest que "ningú no està per sobre de la llei".

"Tothom pot manifestar-se lliurement, però no obstaculitzar l'acció de la justícia", ha continuat Xavier Garcia Albiol. "Pots fer un míting al mig del carrer, però no pots fer-ho sobre un cotxe de la Guàrdia Civil", ha afegit. Ha posat un altre exemple utilitzat per la magistrada de l'Audiència Nacional: "No pots assaltar un cotxe de la Guàrdia Urbana de Badalona i que no passi res".