Albiol quan va estendre la mà a Mas per

Queda lluny la dialèctica més ponderada dels populars catalans cap a Artur Mas tot just després de perdre 8 diputats a les eleccions del 27S –de 19 a 11–. Xavier García Albiol ha amenaçat Artur Mas amb una "resposta contundent" del Govern espanyol "si el Govern de la Generalitat, Convergència i les CUP intenten utilitzar el Parlament amb propòsits independentistes". Ho ha dit a un contacte amb els mitjans de comunicació a Figueres.

"Que seguin a pensar deu minuts abans de seguir el full de ruta de la CUP", ha amenaçat el president del grup popular al Parlament, dos dies abans que es constitueixi. "Si continuen cap endavant la resposta serà contundent".

Fa dues setmanes el grup parlamentari resultant de les eleccions catalanes exhibia cares llargues i fins i tot un discurs de mà estesa a Convergència "en allò que no tingui a veure amb la independència", en un to que va motivar en un parell d'ocasions que els periodistes s'aventuressin a preguntar Albiol si es plantejava abstenir-se en una eventual investidura d'Artur Mas.

En aquesta mateixa línia, fa una setmana Albiol es va oferir a fer d'interlocutor amb el Govern espanyol per superar "el bloqueig institucional" entre la Generalitat i la Moncloa.

Avui ha assegurat que la política catalana s’ha convertit "en un espectacle", a causa de les actuacions d'Artur Mas, de qui ha dit que durant la seva compareixença "es va limitar a donar una conferència sobre dret administratiu".