El candidat del PP a presidir la Generalitat de Catalunya, Xavier García Albiol, continua carregant contra els membres del Govern empresonats. Després que dimecres assegurés que "per molt que es baixin els pantalons, no els ho perdonarem", aquest dijous Albiol ha continuat rabejant-se amb la situació dels presos polítics assegurant que li és "totalment indiferent" la possible sortida de la presó dels consellers catalans, i ha apuntat que "cada un té la dignitat on considera oportú", en relació amb el "canvi de relat" dels membres de l'Executiu català i el seu acatament de l'article 155 de la Constitució per tractar d'aconseguir l'excarceració.

En els Desayunos Informativos d'Europa Press, el senador i líder del PP català ha manifestat, a més, que "des del punt de vista estratègic" de cara als comicis del 21 de desembre "no és determinant ni important" que surtin de la presó els consellers, i ha carregat contra ells per "abraçar" la Constitució i l'Estatut per "interessos electorals o personals".

García Albiol ha assenyalat que els independentistes pretenen "canviar el relat" després de "cinc anys amb la matraca de la independència i del procés", i els ha retret portar cinc anys enganyant la població" i ara, per quedar en llibertat, dir que la independència era "una broma". "Podrien haver-ho dit abans i ens hauríem estalviat diners i disgustos", ha afegit.

Així mateix, García Albiol ha assegurat que, més enllà de la decisió judicial sobre la possible excarceració dels membres de l'Executiu català, davant la qual ha dit que no tindrà "res a dir", el seu partit "no perdona el mal que li han fet a la societat catalana".

Així, ha responsabilitzat el Govern de la "fuga d'unes 2.800 empreses de Catalunya" i d'haver provocat "la divisió social més important" a Catalunya.

Europa, "al costat de l'estat de dret"

Preguntat sobre si creu que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tornarà de Brussel·les abans de les eleccions, García Albiol ha asseverat que el veu capaç de "qualsevol tipus d'escenificació", però ha garantit que al seu partit estan "curats d'espants". A més, ha criticat el president del Govern pels comentaris contra les autoritats de la UE ara que ha vist que "Europa és al costat de l'estat de dret".

En aquest sentit, ha recordat que Puigdemont deia als catalans que Europa els rebria "amb els braços oberts" quan defensava la conveniència de la independència, i que ara "s'ha enfadat" i ha començat "a insultar les autoritats europees" i a dir que pertanyen "a un grup arcaic de països".

"La seva última proposta o ocurrència passa per convocar un referèndum en la línia Le Pen", ha advertit amb referència a la proposta de la política francesa Marine Le Pen de celebrar un referèndum sobre la sortida de França de la UE.

Finalment, en declaracions als mitjans de comunicació, el candidat popular a la Generalitat ha lamentat que no sigui "possible" fer una campanya electoral "normal" i "amb persones normals", perquè hi ha "dos candidats que han provocat un cop d'estat" i que "estan pagant les conseqüències que a la Justícia li semblen oportunes".