El líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha avisat als consellers empresonats que per molt que ara "s'abaixin els pantalons" per sortir de la presó, hauran de pagar "políticament i als jutjats el dany que han fet a la població de Catalunya". "No els ho perdonarem. No acceptem les seves excuses", ha dit després de visitar un mercat al barri de Llefià de Badalona.

El candidat dels populars ha assegurat que Puigdemont ha estat un "malson" per a la majoria dels catalans i ha animat a votar el 21-D els que no són independentistes. "Votem per enviar Puigdemont i Junqueras i companyia al bagul dels records, tancar-lo amb clau i tirar-lo al mar perquè no tornin a fer mal com han fet", ha insistit.

En aquest sentit, ha apel·lat al vot per avalar l'article 155 en contraposició a Puigdemont, que demana que es vagi a votar a les eleccions per castigar l'aplicació d'aquest article de la Constitució.

Els retrets d'Albiol

Albiol ha estat molt contundent en les seves declaracions aquest dimecres i ha repartit a tort i a dret. Primer ha demanat a PSC i Ciutadans que "no es barallin per les cadires", li ha dit a Miquel Iceta que per "coherència" trenqui els acords municipals amb els independentistes i li ha retret a Albert Rivera que s'hagi plantejat un acord amb Podem. 

Respecte a les declaracions de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha alertat que si guanya el bloc del 155, arrasaran amb tot, Albiol li ha replicat que "arrasarà amb tot allò que han fet malament els últims dos anys" i ha citat la divisió social i "les polítiques que han provocat la marxa d'empreses".