El president del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat avui que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont "ha perdut el sentit comú", "es creu Déu i pensa que està per damunt de la resta de mortals" després de l'entrevista a TV3 d'ahir.

"La resta de diputats del seu partit, el PDeCAT, es demostra que no pinten absolutament res, que són meres comparses. El que decideix és el cabdill, el senyor feudal, que posa i treu candidats", ha sostingut en declaracions a RNE.

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va apostar ahir per proposar "un altre candidat" si es confirma que el número dos de JxCat, Jordi Sànchez, en presó preventiva, no pot ser investit president: "La nostra obligació és buscar les fórmules perquè no hi hagi eleccions". En aquest sentit, Albiol s'ha mostrat convençut que no hi haurà una repetició electoral a Catalunya i que els partits sobiranistes arribaran a un acord per investir un president de la Generalitat "que no tingui comptes pendents amb la justícia" perquè ha dit que no els interessa una repetició electoral que posaria en risc la seva majoria parlamentària.

Per al dirigent popular, hi ha menys catalans que donen suport al procés independentista que d'altres anys, però ha apuntat que "estan més radicalitzats" i que hi ha "una fractura social" a Catalunya que costarà tancar. Ha revelat que va rebre insults ahir per part d'una família quan es trobava celebrant la festa d'aniversari del seu fill, un incident que ha dit s'emmarca "en el seu ofici", i ha descartat presentar una denúncia arran d'aquest incident.

D'una altra banda, Albiol ha advertit avui al president del Parlament, Roger Torrent, que el seu partit presentarà "amb tota probabilitat" una "denúncia" contra la decisió de la Mesa de presentar una querella contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

"A la mínima temptació que tingui el president del Parlament o la Mesa d'utilitzar diners de tots els catalans per portar a terme una denúncia que és un disbarat jurídic i una barbaritat democràtica, amb tota probabilitat presentarem una querella, una denúncia contra aquesta decisió", ha anunciat el dirigent.

La majoria independentista de la Mesa del Parlament (JxCat i ERC) va acordar divendres que la Cambra catalana presenti una querella per presumpta prevaricació contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, malgrat les reticències que han expressat els lletrats sobre la seva viabilitat.

Albiol ha afirmat que el Parlament "representa tots els catalans" i, per tant, "no és una oficina del defensor del diputat independentista", pel que ha lamentat la "degradació" de les institucions com a conseqüència del procés sobiranista.