El coordinador general del Partit Popular CatalàXavier García Albiol, diu que el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, estan portant Catalunya a la decadència. Segons Albiol, el Govern és en mans “d’un home que està aïllat del món, que és presoner de la CUP i que està portant Catalunya cap a al precipici i cap a un terreny enfangat en la credibilitat del qual, lamentablement, tardarem molt de temps en sortir-ne”.

El líder del PPC ha carregat amb molta força contra Puigdemont i lamenta que “només sigui president de la meitat dels catalans”. Albiol també ha fet referència al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i ha criticat la postura de la Generalitat davant aquesta decisió: “pretendre que el Govern se salti a la torera una resolució d’un òrgan consultiu des d’un punt de vista judicial no és propi d’un règim democràtic”.

Puigdemont i Junqueras, els pitjors enemics per a Catalunya

Segons l’exalcalde de Badalona, Puigdemont i Junqueras són el pitjor enemic per a l’estabilitat i la credibilitat de les institucions catalanes i s'han convertit en allò que representa “tot el contrari de la paraula democràcia”.

Albiol ha llançat un avís a l’executiu de Puigdemont i ha advertit l’equip de govern que, per aquest camí de desobediència, no conduiran Catalunya cap a la republicana catalana, sinó cap a una “república bananera”. 

El Govern espanyol no es quedarà de braços creuats

El delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, també ha dit la seva i ha assegurat que l’executiu de Mariano Rajoy “no es quedarà de braços creuats” si el Parlament no segueix la resolució del Consell de Garanties Estatutàries i no retira la partida del referèndum. Tot i no ser vinculant, Millo ha remarcat que “s’ha de tenir en compte” per part de la Generalitat i que, si sempre s’ha fet cas al que diuen, “aquest cop no ha de ser diferent”. “Ara cal deixar treballar els grups parlamentaris per tenir uns comptes plenament democràtics”, ha sentenciat.