El PP de Badalona nega que l'Ajuntament financés irregularment el Joventut durant el mandat 2011-2015 en què l'alcalde era Xavier García Albiol. Els populars lamenten que s'assenyali l'exalcalde i ara líder dels populars catalans i recorda que totes les subvencions al club provenien d'una fundació mixta de caràcter privat que es va crear l'any 2002 sota direcció del PSC i que, en cap cas, es va destinar al club "ni un sol euro" provinent de l'Ajuntament. Els populars asseguren que va ser sota mandat socialista que van establir els estatuts de la Fundació i que Albiol només va "garantir el compliment" dels compromisos fundacionals "com fa l'actual govern".

Els populars han reaccionat així a través d'un comunicat de premsa després que Eldiario.es assegurés que l'exfiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, va arxivar una investigació contra Albiol pels presumptes delictes de malversació de fons públics, frau i prevaricació, dirigida pel fiscal d'urbanisme de Catalunya, Antonio Pelegrín.

Des del PP de Badalona lamenten que es posi en dubte l'actuació del consistori, justament durant el mandat en què Albiol va ser alcalde i assegura que l'acusació és "totalment falsa" perquè "totes les subvencions que va rebre el club provenien de la fundació privada Badalona Capital Europea del Bàsquet i sempre ajustat a dret".

"En el moment en què Xavier García Albiol assumeix la presidència de la Fundació, ho fa amb l'objectiu de seguir complint els compromisos fundacionals que tenia la Fundació amb tots els equips de la ciutat, de la mateixa manera que ho continua fent l'actual govern de Guanyem", recita el comunicat.

En aquest sentit, des del PP recorden que la fundació que sí que subvencionava el club es va crear el 2002 i que va ser el llavors govern del PSC "qui estableix els estatuts i funcionament", orientats a promoure el Palau Municipal d'Esports; al foment del bàsquet i la seva vinculació amb la ciutat; a donar suport al projecte de la 'Capital Europea del Bàsquet' i potenciar l'esport de base.

"L'Ajuntament sempre ho ha fet dins la normativa vigent i de forma consensuada amb totes les forces polítiques", insisteixen els populars que reconeixen que si bé durant el mandat d'Albiol es van aprovar unes bases de subvencions "a tots els clubs de bàsquet", cada any la Fundació era "auditada".

Com ja ha fet el mateix Albiol a través de les seves xarxes socials, el partit reitera que el Joventut "mai va rebre ni un sol euro provinent de l'Ajuntament".