Tres dies després del tràgic incendi que va tenir lloc al barri de Sant Roc de Badalona, on van morir tres persones i una trentena van resultar-ne ferides, ja n'hi ha alguns que han aprofitat els fets per fer-ne electoralisme. Un cop s'ha sabut que la principal hipòtesi de la investigació és que el foc va ser originat per una sobrecàrrega elèctrica causada per la llum punxada d'un pis ocupat, el líder del PP i candidat a l'alcaldia de la ciutat, Xavier García Albiol, ho ha aprofitat per carregar contra el govern municipal i per anar a fer campanya amb els veïns afectats

Tot i els tres dies de dol decretats per la ciutat, que no acaben fins aquest dimarts, aquest dilluns Albiol ja s'ha passejat per davant el bloc de pisos afectat i ha fet declaracions a la premsa.

En elles, Albiol ha culpat l'anterior govern municipal liderat per Guanyem Badalona, que va perdre l'alcaldia després d'una moció de censura el mes de juny passat, de ser "aliat" dels okupes i d'haver "desmantellat" les accions que havia fet el seu govern ―del 2011 al 2015― contra l'ocupació de pisos. "Des de l'any 2015 ocupar un pis a la ciutat de Badalona surt gratis als okupes". A més, també ha demanat a l'actual alcalde, el socialista Àlex Pastor, que recuperi "les lleis" aprovades durant el seu mandat.

L'exalcaldessa Dolors Sabater i candidata de Guanyem Badalona ―que a la ciutat es presenta en coalició amb la CUP― ha lamentat a través de les xarxes socials el comportament d'Albiol. "Que algú expliqui al líder badaloní del PP que estem de dol i que els grups municipals de Badalona vam acordar no fer electoralisme d'una desgràcia tan dramàtica", li ha recriminat, a la qual cosa ha afegit que "ell no se'n va enterar perquè no viu aquí i va trigar molt a arribar".

També el regidor i candidat d'ERC, Oriol Lladó, ha criticat que Albiol hagi fet una "roda de premsa davant el bloc incendiat" i informant de la causa "abans que hi hagi informe tècnic". "La falta d'escrúpols és l'habitual, però això no ho fa menys denunciable", ha afegit.

L'ocupació de pisos il·legalment és un dels temes dels quals Albiol ha fet més bandera durant el seu mandat. De fet, ja fa uns mesos va fer un vídeo de precampanya en què s'encarava a uns okupes i prometia que si guanyava les eleccions del 26 de maig, posaria fi a la problemàtica.