Xavier García Albiol, líder del PPC, ha respost en una roda de premsa en el Parlament a les declaracions de la diputada de la CUP Anna Gabriel, en les que assegurava que només se suspendria el referèndum si es donés "una violència física indiscriminada" contra la població civil. Preguntat per aquestes afirmacions, Albiol ha assegurat que, encara que "alguns desitgen que entri l'Exèrcit per la Diagonal per apropiar-se de les institucions, això no passarà perquè som un Estat de dret".

"Sento defraudar la CUP, Mas i companyia, però l'Estat, com és democràtic i respecta la Constitució i l'Estatut d'autonomia, no necessita fer ús de la força. Hi ha instruments per fer respectar la llei de forma legal i pacífica", ha recordat. Albiol ha fet aquestes declaracions poques hores després que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, defensés a Madrid que l'Estat intenta relacionar la violència amb el procés per poder justificar la intervenció de Catalunya.

Amb referència a la celebració d'un referèndum sobre la independència, García Albiol ha reiterat, igual de convençut, que d'acord amb la legalitat "a Catalunya, ni el 2017 ni el 2025 no es convocarà un referèndum d'independència". "Podran utilitzar les seus de la ANC, Òmnium, ERC i Convergència per votar però oficialment a Catalunya ningú no convocarà un referèndum per separar Catalunya d'Espanya", ha aclarit.

El secretari general del PP en el Senat, Javier Arenas, ha secundat les afirmacions d'Albiol i ha assegurat que ni el PP ni el Govern espanyol no cauran en "la trampa de l'enfrontament i la radicalització" sinó que continuaran reivindicant el "diàleg, diàleg i diàleg en el marc de la llei".