El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dimecres que malgrat que “lamenta” que el Tribunal de Comptes hagi embargat la casa del president Artur Mas per afrontar la fiança imposada en la investigació de la despesa del 9-N, també considera que “ell s’ho ha buscat”. Segons Albiol, a diferència de les persones que perden la casa fruit de no poder afrontar una hipoteca, Mas la podria perdre per intentar dur a terme “un cop a l’Estat pagant tots els catalans”.

“A diferència de la resta d’afectats pels embargaments, en el cas d’Artur Mas s’ho ha buscat ell”, ha dit. Albiol també ha rebutjat les manifestacions d’Iceta sobre la possibilitat de constituir un govern tripartit, i li ha demanat que “desmenteixi tan aviat com sigui possible aquesta opció” que portaria “als mateixos errors dels últims mesos”. En aquest sentit ha advertit que el PPC “no acceptarà cap tipus d’acord” que impliqui “indults” per als presos independentistes.

“No acceptarem aquest escenari en cap acord de govern, perquè no representa la voluntat de la majoria dels catalans”, ha dit Albiol, que ha acusat Iceta de voler “fer-se el simpàtic amb els independentistes”. “Si després del que ha fet ERC aquesta legislatura, Iceta té ganes de pactar-hi, que s’ho faci mirar”, ha dit.