El coordinador general del PP, Xavier García Albiol, ha anunciat que dimecres denunciaran a la Fiscalia la crema de banderes durant la manifestació organitzada per la CUP. “Em sembla greu veure com els socis de govern de Puigdemont organitzen una manifestació on cremen banderes de França, la UE i Espanya”, ha exclamat Albiol.

“Des del PP no acceptarem cap ofensa ni humiliació, per això denunciarem a la Fiscalia aquests fets i demanarem que s’actuï contra els responsables i els portaveus de la CUP. No els passarem ni una a aquests antisistema”, ha advertit.

Albiol també ha avançat que dimecres enviaran una carta amb un dossier sobre els fets al cònsol general de França “a veure si a algú li cau la cara de vergonya”. A més, Albiol ha condemnat que Junqueras no critiqui aquest fet: “és molt greu i evidencia fins a quin punt s’ha degradat la política catalana”.

Referèndum o eleccions 2017?

“Li demanem al president que sigui seriós. No val anunciar referèndums. El que ha de fer és sol·licitar immediatament una reunió amb Rajoy i que parlin i negociïn sobre el que és possible: infraestructures, finançament... Que ens diguin que en un any hi haurà eleccions constituents o referèndum és infantil”. Aquesta ha estat la resposta al president Puigdemont que avui s'ha obert a la possibilitat de convocar un referèndum o unes eleccions constituents al setembre del 2017.

Ball de xifres

Pel que fa a l’assistència a la Diada, Albiol ha descartat entrar a una guerra de xifres però ha remarcat que hi va haver menys gent que l’any passat. “L'afluència més baixa es basa en tres qüestions: falses expectatives i frustracions dels ciutadans; cada dia més gent que veu que els partits independentistes juguen amb els seus sentiments; el que passa a Catalunya i Espanya posa en evidència que la independència és un mal negoci”, ha assegurat.