Unes desenes de persones han cremat imatges del Rei i de la Constitució en la manifestació de l’esquerra independentista i anticapitalista. La concentració, amb la CUP al capdavant, s’ha organitzat sota el lema “Desobediència” i ha concentrat uns milers de persones. Cinc mil, segons els organitzadors, 2.300, segons la Guàrdia Urbana.

 

CUP, Arran, Endavant, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Candidatura Obrera Sindical i Alerta Solidària, convocaven la manifestació, que ha començat a la plaça Urquinaona de Barcelona i ha fet un recorregut fins a acabar al Born.

En finalitzar, s’han encès torxes entre el públic que han servit perquè unes desenes de manifestants cremessin uns fulletons, repartits prèviament, on hi apareixia en una banda la imatge del Rei, i a l’altra, la primera pàgina de la Constitució.

Aquesta acció ha estat una novetat en aquesta cita anual de l’Onze de Setembre atès que habitualment eren uns encaputxats els qui s’encarregaven de cremar la imatge del monarca i la bandera espanyola, i aquest cop s’ha passat aquest gest als manifestants.