El líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha culpat els Mossos d'Esquadra de la violència policial de l'1 d'octubre. En declaracions al programa Preguntes Freqüents de TV3, Albiol va assegurar que si s'haguessin donat les "ordres adequades", les càrregues policials potser no s'haurien produït. 

"Si la direcció dels Mossos hagués donat les ordres adequades, les porres s’haurien pogut estalviar l’1-O", va assegurar el popular. 

D'altra banda, Albiol va explicar que la seva formació havia facilitat informació a la Ministra de Justícia espanyola,  Dolores Delgado, que demostra que els presos polítics reben privilegis als centres penitenciaris. "Hem entregat documentació a la ministra de Justícia que acredita privilegis dels polítics a la presó. Actes de privilegi que poden posar en risc la convivència a dins de les presons", va afirmar.

Tanmateix, el popular va assegurar que visitaria els presos polítics de manera personal, ja que considera que són companys, però no ho farà perquè no s'interpreti com un gest polític. "Si jo visito algun polític a la presó, es llegirà en clau política. Però a nivell personal no tindria cap problema", va sentenciar.