La comissió del reglament del Parlament no pot constituir-se abans de la investidura. Aquesta ha estat l’advertència del president del PPC, Xavier García Albiol, en un escrit dirigit a la Mesa de la cambra aquest dilluns. D’aquesta manera se suma al PSC, que divendres passat també va alertar sobre el mateix fet, després que Junts per Catalunya demanés la seva constitució. És la comissió que s’encarrega de les reformes del reglament.

És per aquest motiu que sol·liciten a la Mesa que no accedeixi a la petició de JuntsxCat. Que es constituís aquesta comissió, afirma Albiol, no només “és contrari“ al reglament i “vulnera els drets dels diputats”, sinó que també “altera l’ordre de prioritats que les lleis i el propi reglament preveu per a aquests moments inicials de la legislatura”.

 

“La creació de la Comissió no és potestat de la Mesa”, alerta Xavier García Albiol en el seu escrit. “La condició de comissió legislativa implica que la constitució de la Comissió del Reglament tingui lloc amb posterioritat a la investidura del president de la Generalitat”, argumenta el líder dels populars catalans.

Segons Albiol, el reglament “no deixa lloc a interpretació” quan determina que el nombre de membres i l’àmbit de les comissions legislatives, i la seva constitució, s’ha d’acordar “dins la setmana següent a la investidura del president de la Generalitat”.