Acció i reacció. Després que Junts per Catalunya registrés un escrit a la Mesa del Parlament aquest dijous per a designar els membres de la Comissió del Reglament, el PSC ha respost aquest divendres amb un altre escrit. Els socialistes volen “evidenciar que el reglament no permet constituir la Comissió del Reglament abans que hi hagi investidura”. I per això demanen a la Mesa i la Junta de Portaveus que no es constitueixi aquesta comissió.

En aquest sentit, l’escrit, signat per la portaveu socialista Eva Granados, recorda que, segons l’article 59 del mateix reglament, “el Ple del Parlament, dins la setmana següent a la Investidura del president de la Generalitat, per majoria absoluta, a proposta de la Mesa i de la Junta de Portaveus, ha d'acordar el nombre i l'àmbit de les comissions legislatives”. També que les comissions legislatives s’han de constituir dins la setmana següent.

 

Mentre el PSC defensa que les comissions legislatives, com és el cas d’aquesta, no es pot constituir fins que no hi hagi una investidura d’un president, des de JuntsxCat discrepen. Consideren que, en no estar lligada al Govern, pot constituir-se abans fins i tot de la investidura.

La Comissió del Reglament és l'encarregada d'elaborar i reformar el Reglament del Parlament i té la condició de comissió legislativa.