Després de ser investit alcalde de Badalona ahir, per absoluta sorpresa, Xavier García Albiol ha tingut feina des de bon matí. Abans de començar a ocupar-se dels temes de la ciutat, Albiol ha concedit entrevistes per pràcticament totes les ràdios i televisions del país i, més enllà de valorar la seva arribada a l'alcaldia després del fracàs de les negociacions dels partits d'esquerres, s'ha encarregat de respondre a l'alcaldessa de la ciutat veïna, Ada Colau, que ja ha demanat fer-li una moció de censura

"Deu tenir molt poca feina i estar molt avorrida per opinar sobre un municipi que no és el seu", ha etzibat Albiol en una entrevista a Catalunya Ràdio. El nou alcalde popular, a més, ha defensat que els veïns de Barcelona "li agrairien que es dediqui a la seva ciutat, que prou feina té, en lloc d'intentar ficar el nas on no li correspon".

Més tard, en una entrevista a Rac 1, Albiol ha reconegut que no s'esperava ser escollit aquest dimarts alcalde i que creia que només hi havia un "1% de possibilitats" d'aconseguir-ho. "El 2019 vaig anar al ple pensant que seria alcalde i vaig tornar-ne com a cap de l’oposició. I ahir al revés", ha afirmat el popular, que també ha retret als partits d'esquerres de la ciutat que "estar instal·lats en el ‘tots contra Albiol’ no és bo per la ciutat".

Finalment, sobre el coronavirus, Albiol també ha defensat en diverses entrevistes que considera que Badalona hauria de seguir a la fase 1 del desconfinament per evitar rebrots i ha titllat de "preocupant" que el passeig marítim de la ciutat estigui ple cada vespre a les 20h. En aquest sentit, ha defensat que cal més Guàrdia Urbana per impedir-ho.

També ha promès més policia i seguretat ja que ha assegurat perquè diu que alguns ciutadans "tenen por" de sortir al carrer. Aquest dilluns una multitudinària baralla al barri badaloní de la Salut va deixar dos detinguts i dos mossos ferits.