L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat aquest dimarts Guanyem Badalona i el PSC a acordar una moció de censura contra la "dreta racista" del nou alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol.

En un missatge a través de Twitter, Colau ha assegurat que "els errors s'han d'esmenar", i ha agraït la feina feta per la líder de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó. "No ens podem resignar que la dreta racista governi Badalona. Els errors es poden esmenar: només fa falta que Guanyem i PSC rectifiquin i es posin d'acord per a una moció de censura", ha dit l'alcaldessa.

Albiol ha estat proclamat alcalde de nou aquest dimarts, ja que va liderar el partit més votat en les passades eleccions municipals i que cap altre candidat a l'alcaldia no ha aconseguit reunir els 14 vots que representen la majoria absoluta a l'Ajuntament.

La resta de grups municipals han provat d'assolir un acord per investir un altre alcalde i evitar que Albiol repetís en el càrrec, però finalment no han tancat cap pacte amb prou suports per a aquest ple d'investidura.