Després que avui La Vanguardia hagi publicat que "sectors del PP exploren una candidatura alternativa a Albiol", avui, el coordinador general del Partit Popular català ha sortit a Els Matins de TV3 a negar que sigui així: "És la primera notícia que tinc, crec que no m'han fet el llit".

Admetent que "en política no hi ha res definitiu", Xavier García Albiol ha defensat el seu projecte "per situar el PP en el debat central de Catalunya" i ha posat de manifest que "jo estic en política no per guanyar congressos, sinó per guanyar eleccions". 

Ara bé. Si finalment es confirmés que els militants i la direcció del partit "no volen que continuï", Albiol ha acceptat no presentar-se per no "obrir cap batalla" perquè, ha assegurat, "no aniré a barallar-me per guanyar congressos, aniré a defensar un projecte" que, entre d'altres coses, comporta "una renovació del PP a Catalunya".

El procés contra les roques

Les paraules que ahir el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, va colar a l'ONU avisant que el procés sobiranista "avança a tota màquina", el coordinador del PP català ha ratificat aquestes declaracions, però amb un afegit, que "el procés va a tota màquina, però no se sap cap a on, a mi em sembla que va cap a les roques".

Precisament per això, Albiol ha tornat a reivindicar la importància de la seva figura en el partit perquè la seva prioritat és "aturar això", però també s'ha lamentat que un govern en funcions a l'Estat "és l'escenari que més agrada als independentistes.

Ratificant-se en el seu 'no' a la qüestió de confiança del president del Govern, Carles Puigdemont, Albiol ha reptat el president a anar a Madrid "amb una proposta de reforma constitucional assumible" perquè, tot i que ha reconegut que "amb la població que és independentista de sang és molt difícil que ens hi posem d'acord", ha recordat que hi ha una part de la ciutadania que ara vota partits sobiranistes però que "que si hi ha una proposta, no tenen cap tipus de problema a acceptar un acord amb la resta d’Espanya".

Tornar l'escó

Albiol ha volgut deixar clar que "sense tots els casos de corrupció, el PP estaria en 160 diputats" i s'ha lamentat que "és evident que aquestes situacions ens han passat factura". Per això ha considerat que si ell fos Rita Barberá, "hagués deixat l'escó al Senat", tot i que també l'ha defensat assegurant que "ha estat la millor alcaldessa que ha tingut València", així com subratllant que el fet d'estar imputat "no vol dir res" perquè "jo mateix vaig estar imputat un any només perquè em van cridar a declarar".

En aquest terreny, el coordinador del PP català també ha sortit en defensa de la figura del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i ha volgut deixar clar que "continuarà sent un actiu del PP" perquè, ara mateix, "se li està fent una campanya agressiva".