"Està a les seves mans que l'autogovern de Catalunya no s'hagi de tornar a intervenir". Així ha avisat el líder del PP, Xavier García Albiol, al candidat a la presidència Quim Torra durant el debat d'investidura que ha tingut lloc aquest dilluns. A més, el popular ha tornat a l'amenaça que ja li va etzibar dissabte passat quan li va dir: "la seva llibertat acabarà quan comencin els nostres drets".

D'aquesta manera, Albiol ha assegurat que "aquells que segueixen apostant per la ruptura haurien de pensar en quin moment ha millorat les condicions de vida dels catalans" i ha tancat la porta a una possible reunió entre el president Mariano Rajoy i Quim Torra,​ com a nou president, si és per "esberlar Espanya".

En aquest sentit, Albiol ha assegurat que l'oferta de diàleg de Torra amb el govern espanyol "no sembla sincera". "Pensa que (Mariano Rajoy) s'asseurà a negociar com s'esberla Espanya?", li ha preguntat retòricament Albiol. 

Per tot això, el popular ha demanat a Torra que treballi pel que "preocupa als catalans" i li ha retret que "la seva prioritat no siguin els barracons, sinó buscar els fantasmes del 155". "La seva prioritat és posar un gran llaç a la façana de la Generalitat", ha lamentat.

Finalment, el líder del PP també ha aprofitat la sessió d'investidura per recordar la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas i ha assegurat que "si aixequés el cap, segurament no es recuperaria de l'ensurt ni de la vergonya".