“Passem d’un president separatista a un president antiespanyol”. Aquesta ha estat la descripció que ha fet el portaveu del subgrup del PP, Xavier Garcia Albiol, en el debat d’investidura de Quim Torra. “Amb vostè, l’independentisme radical ha doblat la seva aposta”, ha criticat. I ha volgut fer-li una advertiment: "La seva llibertat acabarà quan comencin els nostres drets".

“Serà un president autonòmic, que prometrà l’Estatut i la Constitució, encara que sigui per imperatiu legal”, ha dit Albiol a Torra, i ha arribat a preguntar-se “quina mena de broma és un president provisional”. En aquest sentit, l’ha acusat de “desacreditar” la institució de la presidència de la Generalitat. “No tenim cap esperança que el seu nomenament sigui la solució”, ha lamentat. A més a més, ha titllat el discurs del candidat a la investidura d’”incendiari”.

El dirigent popular ha arribat a dir que “si vostè està presentant la seva candidatura i és investit dilluns és perquè Espanya és una democràcia”. En aquesta línia, ha insistit que, “si té la temptació de passar de les paraules als fets, la democràcia espanyola respondrà com ja ho ha fet amb els qui ho han intentat”.

Albiol també s’ha referit a les polèmiques piulades de fa sis anys, per les quals Torra va disculpar-se. “No li demanàvem que es disculpés per si havia molestat algú, sinó per escriure i pensar aquestes barbaritats”, ha assenyalat. “No som capaços de veure el líder que ha de cosir la fractura social que ha causat el procés”, ha lamentat l’exalcalde de Badalona.