El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que la decisió de traslladar els líders polítics catalans empresonats a centres penitenciaris catalans “depèn del jutge”, i ha negat que el possible trasllat pugui respondre a raons humanitàries. “No ens enganyem, Madrid és a una hora en avió o a cinc hores en cotxe". És més pràctic, però no és un tema de raons humanitàries, perquè no estem parlant d’una presó al Vietnam o en un país del tercer món”, ha afirmat.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Albiol ha reconegut que se sent “xocat” per la publicació de les imatges d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva, empresonats a Estremera, i s’ha mostrat confiat que s’obri una investigació per conèixer l’autor de la filmació. “M’han xocat perquè no ho associes amb la imatge que tens d’aquestes persones”, ha admès.

Així, Albiol ha expressat que si el jutge ha pres la decisió d’empresonar els líders polítics als actuals centres penitenciaris és “per algun motiu”, i que si finalment considera que els ha d’acostar “serà una decisió estrictament judicial que no té res a veure amb la voluntat política”. Pel que fa a la moció de censura contra l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, Albiol ha mostrat la seva voluntat que “no hi hagi cap sorpresa i tiri endavant”.

Segons el popular, el PSC haurà d’explicar “com pensen governar la ciutat amb tres regidors i quin és el seu model per a la tercera ciutat del país”. El líder del PPC ha afirmat que si el PSC tira endavant una moció de censura contra un equip de govern i després hi pacten durant el que queda de mandat, “hauran de donar explicacions durant les eleccions municipals”. En aquest cas, el seu grup municipal “faria oposició”.