Xavier Garcia Albiol és partidari d’allargar en el temps l’aplicació de l’article 155 si no es forma un Govern “el més normal possible”. D’aquesta manera s’ha referit el líder del PPC sobre el ball de noms que estudia l’independentisme com a pla B a Carles Puigdemont. “Si no hi ha un Govern el més normal possible, jo seria partidari que el 155 es mantingués en el temps, amb una certa profunditat i intensitat”, ha defensat aquest dijous en roda de premsa posterior a la reunió de la direcció del partit. Aquesta hipòtesi contemplaria un Govern amb persones empresonades, exiliades o encausades.

Albiol no ha volgut donar més detalls sobre aquesta proposta, que ha dit que és “personal” i que no representa ni el partit ni el Govern espanyol. “El que jo he transmès és una idea, un concepte que no està desenvolupat”, ha aclarit. “Des del PPC entenem que si al capdavant del Govern es posés una persona que estigués a la presó, imputada per sedició o fugida de la justícia, no representaria l’esperit del 155, que era tornar a la normalitat”, ha insistit. Per a fer això, ha admès que caldria tornar al Senat, perquè amb la formació de Govern decauria.

Per altra banda, ha dit que no vol entrar en el ball de noms de l’independentisme “per salut”, perquè, si no, “acabaríem com ells”. Ha defensat un Govern “el més normal possible” que es posi a treballar.

Compareixença de Mas al Parlament

El president dels populars catalans també ha anunciat que entre aquest dijous i aquest divendres sol·licitaran la compareixença de l’expresident Artur Mas al Parlament, després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’adjudicació d’Aigües Ter Llobregat (ATLL). El consideren el responsable polític d’aquell concurs, i vol que doni explicacions sobre per què va fer-ho i com va poder fer-ho estant en funcions. “Si no ens convencen les explicacions, anirem més enllà”, ha avançat.

En aquest sentit, l’ha titllat d’adjudicació “del tot fraudulenta” que tindrà un cost de 400 milions d’euros. També ha advertit el pròxim Govern que no tingui “temptació” de fer-los pagar als contribuents. Ha insinuat que darrera aquella adjudicació hi ha “interessos inconfessables”.

Ciutadans i Pérez de los Cobos

Albiol, que ha explicat que ja tenen posada la vista en les eleccions municipals de l’any que ve, ha tornat a carregar contra Ciutadans, a qui acusa de tractar de robar càrrecs locals del PP perquè és un partit “sense projecte ni ideologia”.                                         

Sobre la declaració de Pérez de los Cobos, negant que va haver-hi càrregues policials l’1-O, s’ha limitat a dir que “si ho diu ell que és un expert, serà veritat”. No s’hi ha volgut endinsar més per no “entrar en tecnicismes”. També ha expressat la seva “discrepància absoluta” amb Amnistia Internacional, que en el seu informe anual denuncia l’actuació desproporcionada de la policia espanyola.